Wie ben ik ? 

Ervaringsdeskundige

Op 19 december 1971 ben ik in Eeklo geboren als oudste in een gezin van 4 kinderen. Ik huppelde vrolijk, spontaan en creatief door mijn jonge leven. 

Toch ontdekte ik snel dat het leven niet altijd een speeltuin is. Oh...was dat maar zo.... Misschien kan dat wel... 

Daarvoor zijn we toch hier ! 

Mijn hart ging al heel vroeg uit naar het begeleiden van jongeren als monitrice op het speelplein en bij de CM. Originele spelletjes bedenken, die de groepsdynamiek positef beïnvloedden en elk kind van mijn groep zich echt thuis laten voelen,  waren de doelen die ik me elke keer stelde. De keuze voor een job in het onderwijs leek dan ook de meest logische stap. 

Na 29 jaar lesgeven en begeleiden in ASO, TSO en BSO, van kleuters, lagerschoolkinderen tot alle leeftijden in het middelbaar, zowel jongens als meisjes, kan ik wel zeggen dat ik bagage heb in de aanpak van kinderen en vooral jongeren. Nu begeleid ik fulltime kinderen en jongeren met een diagnose van autisme, psychische stoornis of een  gedragsprobleem in het reguliere onderwijs. Ze vragen mij maar één ding : 

Zie ons !  ZionZ !

Eens je hen echt ziet, verandert ook hun gedrag mee en tonen ze aan de wereld al hun kwaliteiten. 

Ik trok in mijn leven heel vaak mensen met autisme aan. Ik begrijp hen zonder woorden, communicatie is net iets waar zij het vaak heel moeilijk mee hebben. Ik geef een stem aan hun woelige innerlijke leven. Meestal verwoordt men bij mij zelf wat er speelt, dat komt er spontaan uit.

Om mijn natuurlijke gave van aanvoelen verder te finetunen volgde ik allerhande workshops, cursussen en jaaropleidingen waaronder coaching, psychodynamica, meditatie, verschillende soorten yoga, sjamanisme, astrologie, kaartlegging, reiki, ontspanningstechnieken, healings-en readingstechnieken, Bars... te veel om op te noemen.

Het verloop van mijn boeiende leven heeft er ook voor gezorgd dat ik overeind bleef in de meest uiteenlopende situaties, waardoor alles waarover ik met jou praat ook echt doorleefd is. 

Zo heb ik mijn twee kinderen alleen opgevoed. Mijn dochter heeft autismespectrum-stoornissen, maar is normaal begaafd, mijn zoon is ook hoogsensitief zoals ik. Altijd ben ik blijven zoeken naar manieren en tools om het leven voor hen gemakkelijker te maken, maar ook zodanig dat ze zelfstandig leerden omgaan met hun werkpunten en waardoor ze hun vele sterke eigenschappen gebruikten ter compensatie. Nu ben ik heel trots als ik zie hoe ze allebei in het leven staan. Nu sta ik aan de zijlijn en sturen zij mij soms bij. Ik heb heel veel van hen geleerd. Ze waren de perfecte spiegel voor mij. Dit leerproces gaat voor hen, maar ook voor mij nog elke dag verder. We blijven samen groeien. 

Al mijn kennis en ervaring van de voorbije jaren kan ik nu goed inzetten bij de begeleiding van mijn cliënten. Omgaan met mensen... al dan niet met autisme en hoogsensitiviteit is mijn kwaliteit. Ik begeleid jou en/of je gezin graag naar meer inzicht, begrip en liefde voor elkaar. Als je thuis een warm nest creëert, dan werkt dat op alle terreinen van je leven door. 

In elke volwassene zit het kind nog steeds verborgen. Vaak is dat nog diep gekwetst en wil het gezien worden. Die pijn zorgt ervoor dat je maar niet in de flow raakt. Met jouw innerlijk kind ga ik in communicatie waardoor jij echt geneest. Hoe meer relaties zuiverder worden, hoe meer patronen helder worden, hoe meer emoties er worden verwerkt en hoe vrijer je overtuigingen worden....hoe dichter je bij je ware natuur komt. Dan proef je de hemel die de aarde eigenlijk is. Het leven wordt dan weer een speeltuin voor jou en al wie je graag ziet. Als jij verandert, dan veranderen de anderen ook mee.

Net zoals vroeger probeer ik jou een gevoel van thuiskomen te geven. Een luisterend oor, begrip zonder oordeel en een open, warm hart zodat je helemaal jezelf bij mij kan zijn . Ik bied je ook tools aan om verdere stappen te zetten. Zo komen we samen tot de antwoorden op jouw vragen. 

Dit had je echt eens nodig ! Ik zie jou ! 

Zie ons !

Welkom thuis !