Wie ben ik ? 

Ervaringsdeskundige

Op 19 december 1971 ben ik in Eeklo geboren als oudste in een gezin van 4 kinderen. Ik huppelde vrolijk, spontaan en creatief door mijn jonge leven. Toch ontdekte ik snel dat het leven niet altijd een speeltuin is. Oh...was dat maar zo....

Mijn hart ging al heel vroeg uit naar het begeleiden van jongeren als monitrice op het speelplein en bij de CM. Originele spelletjes bedenken, die de groepsdynamiek positef beïnvloedden en elk kind van mijn groep zich echt thuis laten voelen,  waren de doelen die ik me elke keer stelde. De keuze voor een job in het onderwijs leek dan ook de meest logische stap. Ik had wel niet ingecalculeerd dat les volgen niet altijd een vrije keuze van de jongere is. Toch bleef ik telkens opnieuw zoeken naar manieren om het aangenaam en boeiend te maken voor iedereen. 

Na 29 jaar lesgeven en begeleiden in ASO, TSO en BSO, van kleuters, lagerschoolkinderen tot alle leeftijden in het middelbaar, zowel jongens als meisjes, kan ik wel zeggen dat ik bagage heb in de aanpak van kinderen en vooral jongeren. Nu begeleid ik fulltime kinderen en jongeren met een diagnose van autisme, psychische stoornis of een  gedragsprobleem in het reguliere onderwijs. Ze vragen mij maar één ding : Zie ons ! (cfr. ZionZ) Eens je hen echt ziet, verandert ook hun gedrag mee en tonen ze aan de wereld al hun kwaliteiten. 

Op veel vlakken was ik anders dan de massa, maar het zou tot mijn 40e duren voor ik er de term hoogsensitief zou op kleven. Het was een openbaring en het deed me groeien. Ik was daarom veel gevoeliger dan anderen : zo verdraag ik geen alcohol, gewone medicatie is te sterk voor mij, ik heb behoefte aan veel rust en tijd alleen, ik ervaar sferen en emoties snel en diep. Anderen voel ik direct aan, ik heb snel door waar ze mee worstelen,  wat ze voelen en denken. Ik trok in mijn leven heel vaak mensen met autisme aan. Ik begrijp hen zonder woorden, juist iets waar zij het net vaak heel moeilijk mee hebben. Ik geef een stem aan hun woelige innerlijke leven. 

Om mijn natuurlijke gave van aanvoelen verder te finetunen volgde ik allerhande workshops, cursussen en jaaropleidingen waaronder coaching, psychodynamica, meditatie, verschillende soorten yoga, sjamanisme, astrologie, kaartlegging, reiki, ontspanningstechnieken, healings-en readingstechnieken,... te veel om op te noemen.

Het verloop van mijn boeiende leven heeft er ook voor gezorgd dat ik overeind bleef in de meest uiteenlopende situaties, waardoor alles waarover ik met jou praat ook echt doorleefd is. 

Zo heb ik mijn 2 kinderen alleen opgevoed. Mijn dochter heeft autismespectrumstoornissen, maar is normaal begaafd, mijn zoon is ook hoogsensitief zoals ik. Altijd ben ik blijven zoeken naar manieren en tools om het leven voor hen gemakkelijker te maken, maar ook zodanig dat ze zelfstandig leerden omgaan met hun beperkingen en waardoor ze hun vele sterke eigenschappen gebruikten ter compensatie. Nu ben ik heel trots als ik zie hoe ze allebei in het leven staan. Ik heb heel veel van hen geleerd. Ze waren de perfecte spiegel voor mij. Dit leerproces gaat voor hen, maar ook voor mij nog elke dag verder. We blijven samen groeien. 

Al mijn kennis en ervaring van de voorbije jaren kan ik nu goed inzetten bij de begeleiding van mijn cliënten. In elke volwassene zit het kind nog steeds verborgen. Met jouw innerlijk kind ga ik in communicatie waardoor jij echt geneest. Hoe meer relaties zuiverder worden, hoe meer patronen helder worden, hoe meer emoties er worden verwerkt en hoe vrijer je overtuigingen worden....hoe dichter je bij je ware natuur komt. Dan proef je de hemel die de aarde eigenlijk is. Het leven wordt dan weer een speeltuin voor jou en al wie je graag ziet. Als jij verandert, dan veranderen de anderen ook mee.

Net zoals vroeger probeer ik jou een gevoel van thuiskomen te geven. Een luisterend oor, begrip zonder oordeel en een open, warm hart zodat je helemaal jezelf bij mij kan zijn . Ik bied je ook tools aan om verdere stappen te zetten. Zo komen we samen tot de antwoorden op de meeste van je vragen. 

Dit had je echt eens nodig ! Ik zie jou ! 

Namaste !

Welkom thuis !